• Beleef erfgoed!

Biënnale van de schilderkunst

Bijgewerkt: 17 jun 2020Drie kunstmusea uit de Oost-Vlaamse Leiestreek die samen een tentoonstelling organiseren, dat is de Biënnale van de Schilderkunst. Tweejaarlijks slaan het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle (Sint-Martens-Latem), het mudel in Deinze en het Roger Raveelmuseum in Machelen-aan-de-Leie (Zulte) de handen in elkaar voor dit gezamenlijk tentoonstellingsproject waarmee moderne en hedendaagse schilderkunst samengebracht worden. De volgende editie staat gepland van 26 juli t.e.m. 18 oktober 2020.


historische figuren zoals Jean Brusselmans, Roger Raveel, Gust De Smet en Emile Claus tot hedendaagse kunstenaars

Onder de titel Binnenskamers- nog voor de corona-crisis gekozen - biedt de Biënnale de ideale gelegenheid om een ​​breed smaakpallet van moderne en hedendaagse schilderkunst uit binnen- en buitenland te ontdekken. Met historische figuren zoals Jean Brusselmans, Roger Raveel, Gust De Smet en Emile Claus tot hedendaagse kunstenaars zoals Joëlle Dubois, Chantal Akerman, Walid Raad, Bendt Eyckermans en Luc Tuymans, toont de Biënnale een unieke dwarsdoorsnede van het medium in al haar diversiteit.


De werken in de Biënnale representeren een even breed scala aan soorten fysieke binnenruimtes waaronder het atelier, het huiselijk interieur maar ook de innerlijke ruimtes van de verbeelding en de psyche.


Zonder buiten geen binnen en daarom wil de Biënnale ook het prachtige natuurlijke landschap van de Leiestreek waarbinnen de deelnemende musea gevestigd zijn betrekken. Deze 7e editie is dan ook een open uitnodiging voor bezoekers van alle leeftijden om kunst van wereldklasse te ontdekken in combinatie met een leuk dagje uit in de natuur, per fiets, te voet, per auto of het openbaar vervoer.


Meer info en tickets

18 keer bekeken0 reacties

Beleef erfgoed! 

een samenwerking tussen Erfgoedcel Leie Schelde en Erfgoed Vlaamse Ardennen.

© 2020 Erfgoedcel Leie Schelde & Erfgoed Vlaamse Ardennen