top of page

Archeologiedagen 2021

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze vertellen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...?

Tijdens de Archeologiedagen kan je deelnemen aan leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten. Hieronder vind je alle activiteiten in de Vlaamse Ardennen.

archeologiedagen.jpg

Archeologische fietstocht
Fietsroute 41km - start Velzeke

Deze mooie fietstocht start en eindigt aan het Archeocentrum van Velzeke. De volledige fietstocht is 41 kilometer lang en strekt zich uit van de Schelde tot Zottegem. In zes haltes krijg je boeiende informatie mee over archeologische sites in de glooiende heuvels.

download-1.jpg
ename.png

Archeosite Ename
Gratis bezoek

Gratis bezoek aan PAM Ename en aan het Erfgoedcentrum en wandelzoektochten rond archeologie. Allen daarheen!

download-1.jpg
ring dame beerlegem.png

Kinderzoektocht
Wandeling 3 km.

Zoektocht rond het merovingisch grafveld van Beerlegem. Met de ErfgoedApp of via een invulbaadje dat je kan downloaden. 3 km. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

download-1.jpg
Schermafbeelding 2021-10-08 om 15.22.53.png

Burchtruïnes in Herzele
Gratis bezoek

Een zestal gidsen zullen aanwezig zijn op de burchtsite om aan de bezoekers alles te vertellen wat er geweten is over de opgegraven fundamenten van de burcht. In de toren wordt een tentoonstelling opgesteld van de opgravingen van 1970, de onderzoeken van 2011 en de recente studies. Er wordt ook videomateriaal getoond.

download-1.jpg
archeocentrum velzeke.jpeg

Archecentrum Velzeke
roldleidingen en activiteiten

In juli 2021 hervatten we de archeologische opgravingen op onze erfgoedsite. Reden temeer om opnieuw deel te nemen aan de Archeologiedagen. Op het programma een heerlijke mix van rondleidingen en niet te missen activiteiten!

Met inschrijvingen!

download-1.jpg

Ontdek het boeiende erfgoed

bottom of page