top of page

Kids

Op stap met de kinderen? Speuren, ontdekken, beleven, genieten, ...

Het kan hier allemaal! Vind hier alle tips voor een leuke zomer vol erfgoed.

wie helpt gerarda.jpg

Wandelzoektochten 
Zottegem, Lierde, Geraardsbergen, Herzele, 

De bibliotheken van Route42 maakten voor elke gemeente een andere zoektocht met het verhaal van reuzin Gerarda als leidraad. Op de ene locatie kan je een korte zoektocht doen, ergens anders dan weer een kleine stadswandeling. Pik de brochure op een verken de streek!

logo-eva mini.png
Vinkje5.jpg

De Schat van Beerlegem
Zwalm

Je duikt steeds verder in het verleden tijdens deze wandeling, passeert het oude Merovingisch grafveld van Beerlegem. Met leuke opdrachtjes en langs een prachtige route in de Munkbosbeekvallei.

Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Beschikbaar met de ErfgoedApp, of een papieren versie. 

logo-eva mini.png
Kids_Egmond.png

Op stap met Egmond

Zottegem

Het boekje ‘Zottegem rond met Egmont’ is de perfecte combinatie tussen heel interessante info en weetjes over Egmont en leuke doe-activiteiten.

logo-eva mini.png
zomerkampen-4471.jpg

Creatieve Zomerkampen

Deurle

Deze zomer wordt het museum Dhondt-Dhaenens omgetoverd tot kampplek voor jonge kunstenaars. 

Facebook - Instragram - Profiel 720x720.png
muziekbos.jpg

Ontdek alle geheimen van het Muziekbos
Ronse 

Het Muziekbos heeft heel wat boeiende verhalen voor jou. Hou je ogen en oren open tijdens deze verhalenwandeling. Je ontmoet er mensen uit het verleden, zoals bv. Tiste Carels, Edouard Joly en zelfs roodkapje elk met hun eigen verhaal. 

logo-eva mini.png
2021_campagnebeeldmolenexpo.png

Expo: Naar molens kijken
Erfgoedsite Ename - erfgoedcentrum

De expo 'Naar molens kijken' heeft ook een kindertraject. In welk weer kan je een molen laten draaien? Is samenwerken belangrijk? Draai zelf aa tandwielen en maak je eigen molenkunstwerk!

logo-eva mini.png
kids-MOU.png

Kinderparcours MOU 
Oudenaarde

In het MOU is er steeds wat te beleven voor kinderen. Ontdekken, snuisteren, doen en knutselen! Bekijk op de website van het MOU welk kinderparcours er op dit moment uitgestippeld is.

logo-eva mini.png
kids-spoorzoekers junior.jpeg

Expo: Spoorzoekers Junior
Erfgoedsite Ename - erfgoedcentrum

In het Erfgoedcentrum van Ename kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar via verschillende leuke opdrachten de geheimen van het landschap ontdekken. Is er een kleinere broer of zus mee? Voor hen halen we de blokken uit!
Gratis en tijdens de normale openingsuren.

logo-eva mini.png
kids-erfgoedboekje.png

Mijn erfgoedboekje

Vlaamse Ardennen

Met dit zomerboekje verveel je je geen dag in de grote vakantie! Samen met je ouders, grootouders, familie en vrienden, ontdek je alles over erfgoed in jouw buurt! Wist je dat er ook levend erfgoed, leuk erfgoed en lekker erfgoed bestaat? Ja hoor! Ontdek het samen met het kleine reusje Myrdin. Vanaf 8 jaar.

logo-eva mini.png
kids_zoektochten zottegem.png

Kinder wandelzoektochten

Zottegem

Langs een uitgestippeld parcours kan je in het dorp van Velzeke en in het centrum van Zottegem op zoek gaan naar grote en kleine monumenten en verborgen pareltjes. De wandelingen zijn 1,5 km lang. Meer info via de link.

logo-eva mini.png
bottom of page