Kids

Op stap met de kinderen? Speuren, ontdekken, beleven, genieten, ...

Het kan hier allemaal! Vind hier alle tips voor een leuke zomer vol erfgoed.

Mijn erfgoedboekje

Vlaamse Ardennen

Met dit zomerboekje verveel je je geen dag in de grote vakantie! Samen met je ouders, grootouders, familie en vrienden, ontdek je alles over erfgoed in jouw buurt! Wist je dat er ook levend erfgoed, leuk erfgoed en lekker erfgoed bestaat? Ja hoor! Ontdek het samen met het kleine reusje Myrdin. Vanaf 8 jaar.

Op stap met Egmond

Zottegem

Het boekje ‘Zottegem rond met Egmont’ is de perfecte combinatie tussen heel interessante info en weetjes over Egmont en leuke doe-activiteiten.

Kinder wandelzoektochten

Zottegem

Langs een uitgestippeld parcours kan je in het dorp van Velzeke en in het centrum van Zottegem op zoek gaan naar grote en kleine monumenten en verborgen pareltjes. De wandelingen zijn 1,5 km lang. Meer info via de link.

Schatten van Vlieg in Zwalm en langs de Zwalmmolen

Zwalm

Dit jaar staat Schatten van Vlieg helemaal in het teken van geluid. Vlieg verstopte op verschillende plaatsen in Zwalm haar opdrachten. Je vertrekt aan de bib of aan het streekpunt (zie openingsuren), waar je je speurboekje kan ophalen en wandelt (of fietst) ongeveer 3 km in een lus.

Creepy Cryptespel

Ronse

Tijdens het 't Creepy Crypte spel komen de kinderen van alles en nog wat te weten over de mooie crypte en Sint-Hermes. Je kan het opdrachtenboekje kopen bij Toerisme Ronse of in de Crypte zelf.
Vanaf 7 jaar.

Kinderparcours MOUse 

Oudenaarde

Er zit een muis in het museum, die luistert naar de naam MOUse! Het was Bram die haar voor het eerst zag toen hij hier met zijn papa en mama op bezoek was. Sindsdien lijkt MOUse zich vooral te tonen aan nieuwsgierige kinderen die op een leuke manier meer willen weten over de spannende verhalen van lang geleden.

Schatten van Vlieg

Erfgoedsite Ename - erfgoedcentrum

Doe mee aan Schatten van Vlieg, maar spits vooral je oren want ook erfgoed maakt geluid! Ook in pam Ename is er een zoektocht Schatten van Vlieg.

Spoorzoekers voor de allerkleinsten

Erfgoedsite Ename - erfgoedcentrum

Bij deze tentoonstelling krijgen de kleinere kinderen de kans om zelf een landschap te bouwen met verschillende soorten blokken en materialen.

Creatieve Zomerkampen

Deurle

Deze zomer wordt het museum Dhondt-Dhaenens omgetoverd tot kampplek voor jonge kunstenaars. Na een creatieve week op deze inspirerende omgeving volgt op vrijdag de vernissage.

Spoorzoekers Junior

Erfgoedsite Ename - erfgoedcentrum

Droom jij ervan om een vogel te zijn? En wat zou je dan zien? Kom het uitvogelen op de provinciale erfgoedsite Ename. Spoorzoekers Junior is een kinderpakket (voor kinderen van 0 tot 14 jaar) bij de tentoonstelling Spoorzoekers.

Schatten van Vlieg

Erfgoedsite Ename - pam Ename

Doe mee aan Schatten van Vlieg en ontdek hoe het verleden klinkt in Ename!

Ook in het Erfgoedcentrum is er een zoektocht Schatten van Vlieg.

Beleef erfgoed! 

een samenwerking tussen Erfgoedcel Leie Schelde en Erfgoed Vlaamse Ardennen.

© 2020 Erfgoedcel Leie Schelde & Erfgoed Vlaamse Ardennen