top of page
  • Beleef erfgoed!

Op zwier met Kamiel, nieuwe luisterfietstocht

Bijgewerkt op: 25 aug. 2021

Luisterfietstocht ‘Op zwier met Kamiel’ brengt het industrieel erfgoed in Deinze en Machelen-aan-de-Leie in de kijker.Met deze multimediale fietstocht ontdek je het rijke industriële verleden van Deinze en Machelen-aan-de-Leie. Het landschap van deze Leieregio ademt vandaag de dag nog steeds de industriële bloei van de 19e en 20e eeuw. Deze fietstocht brengt je langs oude beluikswoningen en fabriekspanden, maar ook langs landelijke Leiedorpen en een graanstokerij. Een fictieve verteller genaamd Kamiel vertelt bij elke halte zijn verhaal bij deze rijke geschiedenis in de sappige lokale taal. Een geschiedenis van arbeiders en boeren, van speelgoed en jenever, maar ook van bloei en verval.

De luisterfietstocht start en eindigt aan het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) in Deinze en bedraagt in totaal 30km. Op de ganse route werden 7 stopplaatsen opgenomen, waar Kamiel vertelt: mudel (Deinze), Huis De Coutere-Plas (Tolpoortstraat Deinze), Souplex (Deinze), Machelenput (Machelen-aan-de-Leie - Zulte), Vlasroterij Van Aelst (Grammene - Deinze), Filliers Distillery (Deinze) en Meulenstraat en Kattestraat (Deinze).

Download de gratis Erfgoedapp, zoek ‘Op Zwier met Kamiel’ en start je fietsroute. Zoals Kamiel zou zeggen ‘Allégow, we zijme veurt’.

‘Op zwier met Kamiel’ is een samenwerking tussen Cultuurregio Leie Schelde met de Masterstudenten geschiedenis Hannes Pieters en Jorely Bogaert, Instituut voor Publieksgeschiedenis (Ugent), Stad Deinze, VVV Leiestreek, Gemeente Zulte, FARO en Nick Hollevoet (stem Kamiel). Met grote dank aan de inhoudelijke ondersteuning van heemkringen, ETWIE, mudel en andere erfgoedexperten uit de regio.227 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page