top of page

Tentoonstellingen

Veel musea en erfgoedorganisaties maken werk van tijdelijke tentoonstellingen.

Hier vind je het recentste overzicht, met als advies: snel erheen! 

Expo: 'Textiel met een ziel' 
St-Petrus & Urbanuskerk Huise

Schermafbeelding 2022-08-24 om 09.59.39.png
logo-eva mini.png

De expo 'Textiel met een ziel' toont een 80-tal kazuifels en koorkappen uit de 9 Kruisemse parochiekerken. De tentoonstelling neemt u mee op een sfeervol parcours langs de kleuren van het kerkelijk jaar en thema's zoals Mariadevotie, processies en begrafenis. 

Van 10 tot 25 september in de kerk van Huise. 

Expo: 'Beestig'
MOU - Oudenaarde

campagnebeeld hert en leeuw - logo.jpg
logo-eva mini.png

De tentoonstelling Beestig! belicht het bijzonder rijke thema van diervoorstellingen in de wandtapijtkunst van de 16e eeuw.

Ontdek weelderige jachtscènes met honden, herten en leeuwen tot mythische scènes met draken en woudlandschappen met allerlei vogels

Een blik op de wondere wereld van dieren wandtapijten voor zowel groot als klein.

Overzichtstentoonstelling 1200 jaar Dikkele,
Zwalm

Dikkele.png
logo-eva mini.png

Naar aanleiding van de bijzondere verjaardag van Dikkele, vorig jaar exact 1200 kaarsjes uit te blazen, organiseert de vzw Heemkundekring Zwalm een grote overzichtstentoonstelling over het brouwersdorp Dikkele. Ook het nieuwe biertje 'Swaelmke' wordt voorgesteld.

Expo: 'Bladmuziek'
Belevingscentrum - Ronse

ERFGOEDDAG2022_FO_001_alles_page-0031.jpg
logo-eva mini.png

De expo 'Bladmuziek uit de verzamelingen van César Snoeck (1834-1898), Abel Régibo (1835-1896) en de Ronsese Muziekschool' focust op het erfgoed van het muziekonderwijs in Ronse. De tentoonstelling toont opmerkelijke partituren uit de 19e en 20e eeuw. Tot september 2022.

Luchtvaartarcheologie in Vlaanderen
Archeocentrum - Zottegem

vliegen.png
logo-eva mini.png

De mens is al altijd gefascineerd door vliegen. De expo ‘Over vliegen, vallen… en opgraven!’ brengt je van in de wolken tot onder de grond! Want luchtvaartgeschiedenis, dat is dromen en riskeren, vooruitgang en tegenslag, vallen en opstaan.

Expo: Planten persen & landschappen lezen 
Erfgoedsite Ename - erfgoedcentrum

0001.jpg
logo-eva mini.png

Wandel met de 19de-eeuwse botanisten en Victoriaanse natuurliefhebbers, een plantenkoker over de schouder. Je krijgt authentieke, 200 jaar oude herbaria te zien en steekt heel wat op over de bewaring van deze fragiele tijdscapsules.

VROUW@VOLKegem
St.-Martinuskerk - Oudenaarde

Maria2.jpg
logo-eva mini.png

In de Sint-Martinuskerk op het De La Kethulleplein in Volkegem loopt de tentoonstelling VROUW@VOLKegem, een expo van Mariabeelden uit de collectie van Volkegemnaar Geert Verheyen, de Volkegemse gemeenschap en van de vicaris van de Oudenaardse zusterstad Bergen op Zoom.

 

30 juni en is te bezoeken op zaterdagen van 14 tot 18 uur, op zon- en feestdagen van 10 tot 18 uur

bottom of page